Friday, 16 September 2016

Video Unta Mengamuk Disembelih Oleh Puak Syiah Yang Menyebut 'Husein'

Tags

Satu video yang berdurasi 0.59 saat menjadi viral di laman sosial kerana seekor unta telah bertindak mengamuk walaupun darah telah banyak keluar pada lehernya. Unta tersebut mengamuk dan merempuh orang-orang yang mengelilinginya. Laungan 'Husein' menyebabkan unta tersebut bertindak ganas.

Dalam Islam, menyembelih haiwan harus dengan membaca nama Allah. Barulah haiwan tersebut halal dimakan. Apalagi jika haiwan tersebut adalah haiwan qurban. Menyembelih dengan nama selain Allah, bisa menjerumuskan ke dalam kemusyrikan.

Video berjudul “Syiah, Sembelih Unta dengan Nama Husein Untanya Ngamuk” menjadi viral di media sosial. Video berdurasi 59 detik ini memperlihatkan komunitas syiah tengah mengerumuni seekor unta yang akan disembelih.

Anehnya, tidak terdengar nama Allah disebut ketika unta itu disembelih. Bahkan menurut Toko Buku Al Fauzan yang mengunggah video ini, mereka menyebut nama Husein.

Setelah disembelih, bukannya jatuh tersungkur, unta tersebut justru mengamuk. Dalam kondisi lehernya bercucuran darah, unta itu mengamuk dan menginjak-injak sejumlah penganut syiah sebelum akhirnya unta tersebu lari menjauh. (tarbiyah)
P/S : Ambik ko...

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon