Friday, 16 September 2016

Tips Cantik Sapu Ais Bunga Pada Wajah Anda

Jangan kita membazir untuk membeli produk yang mahal-mahal demi untuk menjaga kecantikan wajah kita. Terlalu banyak tips kecantikan yang mudah dan menjimatkan poket anda. Kita cuma perlu tahu apa yang berkhasiat untuk kulit dan kelebihan yang ada pada sesuatu bahan tersebut. Contohnya seperti timun, tomato dan aloe zera. Tapi ada satu khasiat untuk kulit yang mungkin tak ramai tahu iaitu ais bunga!
Khasiat ais

1. Boleh membantu melancarkan peredaran darah pada kulit muka dan akan kelihatan bercahaya secara semulajadi.

2. Membantu mengurangkan noda pada muka dan radang serta kemerahan jerawat.

3. Boleh kurangkan lingkaran gelap bawah mata.

4. Boleh kecilkan pori-pori sebelum memakai make up.

5. Menghalang kedutan wajah.

Cara nak buat kiub ais bunga ni senang je macam buat kiub ais kat rumah cuma gunakan bahan seperti air mawar, rose essential oil, kelopak bunga dan air yang telah dididih selama 2-3 minit.

P/S : Jom sama-sama kita cuba.

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon