Thursday, 4 August 2016

Cara Untuk Mudah Hilang Dagu Berlapis

Tags

Anda mempunyai masalah dagu berlipat? Jangan risau kami disini akan cuba bantu untuk hindari dan mengelakkan dari terjadi. Dibawah kami telah senaraikan beberapa sebab terjadinya dagu berlipat dan cara mengatasinya.
Jangan Tidur Siang

Tidur siang boleh menyebabkan muka kita sembab, wajah akan kelihatan “bengkak” dan membuatkan anda kelihatan berisi. Dagu akan mula berlapis jika sering tidur siang.

Urutan dibahagian Wajah

Urut wajah setiap hari untuk mengatasi lebihan lemak di bawah dagu. Caranya, dongakkan kepala, perlahan-lahan urut bawah dagu (dari leher menghala ke dagu). Urutan yang betul boleh melancarkan perjalanan darah dan boleh jadikan dagu anda runcing.

Pemakanan yang seimbang

Elakkan makanan yang berlemak yang boleh buatkan badan anda naik. Bentuk wajah akan turut terkesan apabila berat badan anda naik. Rata-rata wanita yang berbadan gempal mempunyai dagu berlapis.

Masker putih telur

Putih telur boleh menganjalkan kulit, caranya oleskan wajah dengan masker putih telur yang dicampur dengan perahan lemon. Amalkan tips ini seminggu 2 kali, InshaAllah bahagian dagu akan menjadi tegang dan halus.

P/S : Semoga jadi panduan buat anda.

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon