Saturday, 9 July 2016

Fungsi Terbaru Dalam Whatsapp Yang Mungkin Ramai Tidak Tahu

Tags

WhatsApp Messenger adalah salah satu aplikasi yang paling popular di semua platform mudah alih, dimana ia menyatukan rakan-rakan dan sahabat tidak kira apa sistem operasi yang mereka gunakan. Syarikat itu menjadi tajuk utama kembali apabila Facebook membelinya untuk harga lebih $19 bilion dan mengendalikan lebih 30 juta mesej setiap hari - sekarang dengan end-to-end encryption (tiada 3rd party yang boleh baca mesej anda).
Di sini, kami kongsikan beberapa ciri-ciri WhatsApp yang biasa anda nampak tapi kurang tahu bersama-sama dengan beberapa tip-tip utama dari kami untuk membuat anda ber-WhatsApp dengan bergaya. hihi..

Tips WhatsApp terbaik yang terbaru: Tambah format untuk mesej anda.

Selepas bertahun-tahun sokongan teks biasa, WhatsApp akhirnya melancarkan sokongan format, membolehkan WhatsApp-ers untuk menukar tulisan menjadi bold, italic dan garis potong sebagai format untuk mesej mereka. Apabila pengguna menggunakan versi 2.12.535 pada Android dan 2.12.17 pada IOS, ia agak mudah untuk dilakukan.

Apa yang anda perlu lakukan hanyalah:

Bold: Tambah tanda bintang ke sisi sama ada teks (*mesej anda*)
Italik: Tambah garis bawah untuk kedua-dua belah teks (_mesej anda_)
Garis batal: Tambah tilde sebelah sama ada teks (~ mesej anda ~)

Kalau korang nak gabung pun boleh, contohnya kalau nak masukkan semua sekali format korang boleh buat macam ni (*_~ mesej anda ~_*)

P/S : Selamat mencuba.

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon