Sunday, 3 July 2016

Cara Mudah Untuk Sejukkan Kembali Penghawa Dingin Kereta Anda

Tags

Satu masalah yang sering berlaku pada netizen-netizen di luar salah adalah tidak tahu untuk menyejukkan kembali penghawa dingin kereta. Naik kereta je, terasa panas, mulalah fikir penghawa dingin kereta bermasalah kan? Tapi, pernah atau tidak anda periksa terlebih dahulu apa puncanya sebelum hantar kereta ke bengkel? Rupa-rupanya, penapis penghawa dingin tu kotor haa! Dah berkurun tak buang habuk memanglah aircond jadi tak sejuk. Haha.

Kami ada tips untuk anda, cara-cara ingin membersihkan penapis penghawa dingin kereta ini. Lihat foto-foto yang dikongsi oleh seorang pengguna Facebook , Erry Hashim Jebat berkenaan tips tersebut. Lepas ni, balik rumah cuba try bersihkan penapis tersebut, lepas pasang balik confirm kereta sejuk macam duduk dalam peti ais weh ! haha.

Jangan pergi bengkel dahulu. Cuba try cara ini :
P/S : Selamat mencuba =)

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon