Friday, 15 July 2016

Apa Akan Terjadi Sekiranya 10,000 Batang Bunga Api Dinyalakan Secara Serentak

Tags

Satu artikel yang kami kongsikan buat pembaca Malaysiaviralstory apa yang akan berlaku sekiranya bunga api dengan kadar sebanyak 10,000 dinyalakan secara serentak. Bunga api bukanlah suatu perkara yang perlu diperkenalkan lagi terutamanya pada musim-musim perayaan sebegini.

Bunga api ialah sejenis peralatan yang dibina menggunakan bahan letupan lemah yang bertujuan sebagai estetik dan hiburan. Pameran bunga api ialah pertunjukkan yang menggunakan peralatan tersebut untuk menimbulkan efek bunga api tersebut.

Bunga api digunakan dengan meluas untuk menghasilkan empat kesan utama: bunyi, api/cahaya yang berwarna, asap dan bahan terapung (seperti konfeti) melalui pembakaran bahan-bahan tertentu seperti serbuk letupan, sulfur dan pelbagai jenis bahan kimia yang lain.

Bergantung kepada rekaan pakar bunga api, ianya dihasilkan untuk mengeluarkan api dan asap berwarna yang mengandungi satu atau lebih warna, iaitu merah, jingga, kuning, hijau, biru, ungu dan perak.

Namun, pernahkah terlintas di minda anda bagaimanakah keadaan sekiranya 1000 batang bunga api dinyalakan secara serentak?

Tonton video Ini Yang Berlaku Apabila 10,000 Batang Bunga Api Dinyalakan Serentak di bawah.P/S : Boleh cuba nie menarik..

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon