Wednesday, 2 March 2016

Panduan Permohonan Nikah Bagi Bakal Pengantin Yang Masih Konfius

Tags

AMALAN membina masjid bersama-sama adalah satu amalan yang paling disukai oleh ALLAH S.W.T melalui ikatan yang sah antara lelaki dan perempuan. Akan tetapi ia bukan satu perkara yang remeh dan banyak perkara yang perlu diambil kira.

Mungkin sesetengah bakal pengantin masih blur dan sampaikan tidak tahu untuk melakukan apa-apa. Lagi-lagi kalau dia merupakan anak pertama yang menamatkan zaman bujang di dalam keluarganya.

Apa – apa pun sebenarnya proses nikah yang paling penting kan? Kalau yang wajib itu namanya nikah bukan, yang lain itu cuma nya mahu memeriahkan dan mengikut adat.. *Ala – ala pakcik jawa sikit bunyinya…

Sebuah perkongsian di laman sosial facebook tentang permohonan nikah menjadi viral dan mendapat hampir 4000 share, well benda yang baik mestilah patut disebarkan. Tips yang Puan Razz kongsikan ini adalah pengalaman dia sendiri sebelum dia mendirikan rumah tangga.

Antara procedure nya adalah :

Since ramai kawan kawan seangkatan nak kawin this year, and razz dah lepas fasa tu, ramai jugak yang bertanya " razz,...

Posted by Razz Ohh Razz on Sunday, February 14, 2016

P/S : Semoga artikel ini menjadi rujukan pada bakal pengantin yang ingin membina masjid bersama-sama.

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon