Wednesday, 30 March 2016

KWSP Sediakan Bantuan RM 2500 Tetapi Ramai Yang Tidak Tahu

Tags

PERHATIAN kepada semua orang pemegang akaun KWSP!, mungkin diantara kita tidak tahu apakah bantuan yang disediakan oleh pihak KWSP kepada keluarga dan pada diri kita kan. Sedar tidak sedar ada satu bantuan bernilai RM 2500 disediakan pada kita.
Tidak kira berapa umur anda, tidak kira berapa lama anda memegang akaun KWSP anda, tidak kira berapa banyak wang yang anda ada di dalam anda akaun KWSP, dan kira berapa lama anda telah membayar kepada KWSP, mengikut Undang-undang Kerajaan, KWSP perlu membayar RM 2500 untuk keluarga pemegang akaun KWSP apabila dia / dia mati (ahli keluarga perlu menuntut RM 2500 dalam tempoh 6 bulan).

Mungkinkah KWSP tidak pernah memberitahu kepada kita tentang pekara ini, kalau di hitung, sangatlah sedikit keluarga yang benar-benar menerima RM ini 2500 apabila ahli keluarga / beliau meninggal dunia, kerana tidak ramai yang tahu tentang perkara ini. Di manakah ini RM 2500 pergi apabila keluarga itu meninggal dunia itu tidak menuntut RM2500? poket seseorang?? Kita tidak tahu!

Oleh itu, sila dihujani maklumat ini kepada semua anda keluarga, saudara-mara, rakan sekerja dan rakan-rakan, biarkan mereka tahu tentang maklumat ini dan jangan lupa untuk menuntut RM2500 apabila / mati keluarganya beliau. Jangan biarkan ini RM 2500 pergi ke poket seseorang!

Rujuk dan isi borang di sini. Semoga bermanfaat dan sila sebarkan agar sampai kepada mereka yang memerlukan klik disini --> Bantuan KWSP

P/S : Harap kita dapat menuntut bantuan.

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon