Wednesday, 2 March 2016

Cara Mudah Hasilkan Satu Jus Untuk Kuruskan Perut Anda

WANITA yang mengalami masalah kegemukan akan mencuba pelbagai cara untuk melangsingkan tubuh badan mereka kerana ramai yang mengimpikan tubuh badan yang ideal dan langsing. Satu perkongsian cara menghasilkan satu jus buatan sendiri untuk mengempiskan perut anda dengan semudah ABC.

Manfaat pisang adalah untuk menurunkan tekanan darah, menurunkan berat badan, bertindak sebagai anti kanser, melancarkan sistem penghadaman dan banyak lagi kebaikan yang lain mungkin korang tidak tahu.

Kandungan karborhidrat dalam pisang boleh membantu untuk menurunkan berat badan kerana pisang terdapat 110 kalori. Pisang juga menjadi salah satu sumber tenaga dan kaya dengan vitamin C serta B6, mineral, seperti kalium, magnesium dan serat yang tinggi.

Selepas mengambil pisang, anda akan berasa tidak terlalu lapar berbanding anda mengambil makanan lain. Ramai orang mengambil pisang pisang sebagai makanan utama untuk menurunkan berat badan. Disini kami kongsikan resepi minuman yang berasaskan pisang untuk membantu anda menghilangkan perut buncit.

Bahan – bahan:

A) 1 biji pisang
B) 2 sudu makan biji rami (Flaxseed)
C) 1 biji limau nipis
D) 1/2 caean yogurt tanpa lemak
E) 1 sudu teh minyak kelapa
F) 1/2 sudu teh serbuk halia
G) 2 sudu makan susu protin – jika ada

Cara menyediakannya:

Campur semua bahan dan kisar sehingga menjadi minuman. Selepas itu minum setiap pagi semasa perut kosong untuk mendapat hasil yang memuaskan!

P/S : Semoga tips ini menjadi panduan dan sumber rujukan buat pembaca semua. Selamat mencuba!

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon