Friday, 12 February 2016

Wanita Muslim Thailand Suka Berpoligami Dengan Lelaki Malaysia ?

Tags

RUPA paras yang menarik hati sang lelaki membuat ramai yang rebah melihat keayuaan wanita muslim berasal dari Thailand ini, kemanisan dan kejelitaan menjadi aset yang sangat berharga pada wanita muslim berasal dari Thailand.

Kebanyakkannya wanita muslim di Selatan Thailand, mencari rezeki dan bekerja di Malaysia terutamanya mereka membuka Restoran-Restoran yang paling utama adalah Masakan Panas yang sangat popular di Malaysia.

Wanita muslim Thailand lebih gemar berkahwin dengan lelaki Malaysia yang berumur lebih 40 tahun kerana faktor kestabilan kewangan dan kematangan.

Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama Islam dan Pembangunan Sumber Manusia Perlis, Khairi Hassan berkata, wanita Thailand itu sanggup berpoligami dengan lelaki Malaysia yang stabil dari sudut kewangan selain memiliki harta seperti wang simpanan, kediaman dan kenderaan.

"Mereka sanggup berpoligami dengan lelaki warga Malaysia berumur 50 hingga 60 tahun kerana kebiasaannya lelaki berkeluarga pada umur tersebut melangsaikan hutang-hutang yang bersifat kritikal seperti rumah, kederaan dan pinjaman pelajaran.

"Selain itu, lelaki Malaysia yang berumur 50 tahun dan bekerja di sektor swasta boleh mengeluarkan Akaun Dua Kumpulan Wang Simpanan Pekerja osfs umut 50 tahun dan keseluruhan wang simpanan ketika berumur 55 tahun.

"Semenara itu, bagi bekas kakitangan kerajaan, mereka mempunyai pencen tetap selain telah memiliki aset sendiri," katanya.
Beliau mendedahkan penemuan itu berdasarkan pengalaman beliau menemu bual lelaki Malaysia yang mendaftarkan perkahwinan dab berpoligami di negeri ini,

Khairi berkata, wanita muslim Thailand kurang tertarik dengan golongan muda negara ini kerana mereka masih baru membina kehidupan selain tidak mempunyai aset tetap.

Beliau menjelaskan, pihaknya menerima lebih 1,000 permohonan pernikahan semula pasangan yang bernikah di Selatan Thailand di seluruh negara setiap tahun.

Antara lokasi popular pasangan Malaysia di Thailand ialah di masjid-masjid sekitar Songkhla, Narathiwat, Pattani dan Sadao.?

P/S : Jodoh itu ketentuan ilahi. Kita hanya mampu merancang, manakala Tuhan yang menentukan.

Sumber : Malaysiadigest

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon