Tuesday, 23 February 2016

Resepi Untuk Membuat Aiskrim Sumi

Tags

MUNGKIN diantara anda ingin tahu cara macam mana ingin membuat Aiskrim Sumi yang banyak dikongsi di laman sosial terutama di facebook kan ? Nah malaysiaviralstory ingin kongsi satu resepi istimewa khas buat anda untuk merasai keenakannya. Inovasi idea yang tercipta sememangnya membuatkan semua orang terliur. Biasa lah sekarang musim panas pastu nampak pulak gambar Aiskrim sumi nie...Layann~~~

Kat sini kami kongsi lah sikit cara nak buat Aiskrim Sumi ni. Caranya mudah je korang just perlu follow je arahan kat bawah ni..

Bahan-Bahan Utama :-

A) 1 tin susu pekat (ikut lah tahap kemanisan yang korang nak)

B) 1 tin susu cair

C) 1 b0tol mineral besar 1.5L

D) Secubit garam

E) Masak sehingga mendidih

F) Sumi 3paket…..

G) Masukkan dalam plastik aiskrim pastu letak dalam peti!

H) Tunggu beku dan Tadaaaa!!!!
P/S : Selamat mencuba adik-adik, akak-akak, makcik-makcik.

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon