Friday, 12 February 2016

Keputusan Terkini JDT VS Selangor Piala Sumbangsih 2016

Tags

SAINGAN Liga Super Malaysia 2016 akan memulakan tirai menerusi perlawanan Final Piala Sumbangsih 2016 bagi merebut Piala Sultan Haji Ahmad Shah diantara Juara Liga Super, Johor Darul Ta'zim (JDT FC) dan Juara Piala Malaysia, Selangor di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin pada Sabtu 13 Februari 2016 bermula jam 8.45 malam.

Keputusan Terkini JDT VS Selangor Piala Sumbangsih 2016

Kedua-dua pasukan merupakan antara pasukan yang dijangka membuat cabaran dalam merangkul Juara Liga Super 2016 selain Pahang, Felda United, Kedah dan Pahang. Perlawanan ini dijanga sengit dimana JDT pastinya akan mensasarkan Piala Sumbangsih sebagai piala pertama mereka dalam musim Liga Malaysia yang semakin mencabar. Selangor yang masih segar dengan kemenangan sebagai Juara Piala Malaysia 2015 pasti turun dengan harapan menewaskan JDT di Larkin.

Senarai Juara/ Pemenang Piala Sumbangsih

Berikut adalah senarai pemenang atau juara Liga Sumbangsih dari tahun 2000 hingga 2015 :-
Tumpuan peminat tempatan kini terarah ke aksi Liga Premier dan Liga Super 2016 yang telah diswastakan bermula tahun 2016 ini. Apa yang pasti, saingan hebat bakal ditampilkan pasukan bertanding menerusi pelaburan mencecah jutaan ringgit bagi merangkul kejuaraan.

Saksikan perlawanan JDT vs Selangor secara LIVE STREAMING DI

TV3 - JDT vs Selangor. Sila register untuk menonton
TV9 - Perak vs Kelantan

Selamat menonton perlawanan siaran langsung Liga Super 2016.

* Live JDT Vs Selangor : Siaran bermula 8 malam


Kemenangan berpihak pada pasukan JDT apabila perlawanan ini ditentukan dengan sepakan penalti kerana terikat jaringan 1-1.

Video Highlight untuk perlawanan Akhir Piala Sumbangsih 2016 anda boleh melihat disini --> SINI P/S : Pilihan admin adalah semestinya JDT.

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon