Saturday, 27 February 2016

Cara Mudah Hilangkan Penyakit Migrain Dalam 10 Minit

Tags

MIGRAIN adalah satu penyakit dimana berlaku pada kepala manusia. Sakit kepala yang hanya dirasai di sebelah kepala. Mungkin ia mengganggu aktiviti harian manusia apabila diserang dengan penyakit tersebut.

Sudah tentu, migrain boleh dirawat dengan ubat-ubatan. Walau bagaimanapun, ubat mempunyai kesan sampingan jika diambil secara berterusan.

Sebaliknya, anda perlu memilih cara yang semulajadi dan cepat untuk merawat migrain. Jangan bergantung kepada dadah, kerana ia ternyata bahawa resipi minuman semula jadi juga boleh merawat migrain dalam masa yang singkat.

Cara Mudah Hilangkan Penyakit Migrain Dalam 10 Minit

Jadi, apabila kepala anda terasa begitu sakit di satu pihak, dengan segera diatasi dengan minuman semula jadi di bawah:

Bahan-bahan:

A) 1 cawan air mineral.
B) 1/2 lemon, jus lemon dibuat sedemikian.
C) 2 sudu besar garam himalaya.
Bagaimana untuk menyediakan:

Campurkan ketiga-tiga bahan-bahan, iaitu air, jus lemon dan Himalaya garam. Kacau sehingga sebati. Kemudian, mengapa memakai garam Himalaya? Perkara seperti kerana, garam Himalaya mengandungi kalsium, kalium, besi dan bahan-bahan lain yang akan berguna dalam proses pembentukan badan. Kemudian, selepas yang rata, sila minum yang anda makan setiap hari.

Bagaimana untuk menyembuhkan sakit kepala migrain:

Anda mesti berhati-hati supaya badan anda tidak menjadi kering. Oleh itu, anda perlu minum air dengan kadar yang banyak, kerana badan akan sentiasa membawa air ke tempat yang kering. Jangan selalu bergantung pada ubat-ubatan yang merawat migrain anda. Anda masih boleh bergantung pada minuman semulajadi yang telah dinyatakan di atas. Selain itu, tanpa menyebabkan risiko, minuman semula jadi ini juga boleh menjadi merawat pendatang dengan cepat dan tidak menyakitkan.

P/S : Semoga menjadi rujukan pada anda semua.

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon