Monday, 8 February 2016

Cara Cuci Kemaluan Dengan Cara Yang Betul

Tags

KEBERSIHAN diri merupakan perkara yang amat dituntut dalam Islam. Jika tidak diamalkan dan dipratikkan dengan betul, segal ibadah yang kita lakukan tidak akan diterima oleh ALLAH S.W.T.

Bukan itu sahaja, tak pasal-pasal dosa pun kita kena tanggung sekali. So, Malaysiaviralstory ingin kongsikan sedikit tips membersihkan kemaluan dengan cara yang betul.

Bagaimana mencuci kemaluan dengan betul?

Lelaki: Selepas membuang air kecil, disunatkan berdehem 2 atau 3 kali supaya air kencing betul-betul sudah habis keluar. Lepas itu, urutlah kemaluan dari pangkal ke hujung beberapa kali sehingga tiada lagi air kencing yang berada dalam saluran. Kemudian basuhlah dengan air sebersihnya.

Wanita: Apabila membasuh kemaluan, pastikan dicuci bahagian dalam dengan menjolok sedikit dengan jari dan dipusing-pusingkan semasa dilalukan air bersih. Bukan dengan hanya menyimbahkan air semata-mata.

Jika dengan melalukan air sahaja ia tidak membersihkan bahagian dalam kemaluan wanita yang berbibir-bibir itu. Kenapa penting untuk kita membersihkan kemaluan dengan betul?

Ramai orang merasakan diri mereka cukup bagus dengan banyak amal ibadah, bersedekah dan lain lain, tetapi masih tidak terlepas dari azab api neraka.
P/S : Semoga tips ini menjadi rujukan dan panduan untuk semua pembaca. Marilah kita sama-sama betulkan supaya diri kita bersih dan suci..

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon