Sunday, 28 February 2016

2 Minuman Mampu Mengempiskan Perut Dan Mencuci Usus Anda

ADA diantara kita yang mengalami kesukaran untuk membuang air besar lebih-lebih lagi di waktu pagi.

Masalah ini boleh dikategorikan dengan masalah sembelit yang berlaku pada usus dalaman tubuh manusia dan pastinya ia sangat-sangat membuatkan kita tidak berada didalam keadaan selesa dan menganggu aktiviti harian manusia.

Masalah usus jika dibiarkan mampu memberi kesan yang sangat merbahaya kepada sistem tubuh badan lebih-lebih lagi sistem pencernaan.

Dan lebih membimbangkan lagi, penyakit yang berpunca dari masalah penghadaman adalah punca keenam kematian di hospital kerajaan sepanjang 2008.

Masalah usus lebih terdorong kepada masalah perut buncit dan semestinya ia akan mencacatkan penampilan seseorang.

Tahukah anda bahawa amalan minum yogurt drink seperti yakult, vitagen dan sebagainya dapat menjadikan usus anda sentiasa dalam keadaan baik.

Tetapi ada satu lagi elemen yang wajib ada untuk menyingkirkan segala sisa makanan dan selaput yang tersangkut pada saluran usus sekaligus mengempiskan perut.

Memetik dari portal Vitdaily ada mendedahkan rahsia paling mudah dan murah yang anda hanya boleh dapatkan di kedai atau pasaraya dengan kos lebih kurang RM9.

Jika anda sayangkan usus anda, sila ikuti tips di bawah;
Nata De Coco : RM 4.00
Yakult : RM 5.00
___________________________________
Total : RM 9.00

Minum Yakult bersama Nata De Coco. Itu sahaja.

Kos untuk kedua-kedua minuman ini hanyalah lingkungan RM9. Jika anda berkunjung ke Tesco, mungkin harga kedua-dua minuman ini lebih murah dijual.

Cara penyediannya pula amatlah ringkas, buang air manisan nata de coco dan gantikan ia dengan air putih.

Ambil sebotol minuman yakult dan campurkan bersama-sama 12-15 kiub nata de coco.

Amalkan minum setiap kali bangun tidur (sebelum sarapan) dan sebelum tidur. (2 kali sehari)
Menurut Vitdaily, rahsia minuman bajet ini telah disyorkan oleh seorang doktor perubatan dan pastinya ia selamat dan berkahsiat.

P/S : Konklusinya, anda tidak perlu menghabiskan duit yang begitu banyak untuk membeli sebarang supplemen atau ubat untuk mengempiskan perut anda dan usus anda sendiri. Hanya perlukan RM9 di dalam poket, usus anda sihat, perut anda kempis!

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon