Friday, 8 January 2016

Kisah Seorang Gadis Pilih Diamkan Diri Sebagai Cara Untuk Berubah

Tags

SUDAH menjadi adat resam dalam kehidupan kita pasti akan memilik rupa paras yang cantik dalam hal mencari pasangan. Tipu jika anda tidak memilih langsung akan rupa paras.

Satu kisah benar yang terjadi pada perempuan yang dulu dikenali gemuk kini berubah secara mengejut.

Jika dilihat, di laman facebook sudah cukup, jika facebook tersebut pemiliknya cantik tambah-tambah selalu pos gambar-gambarnya yang 'cantik sangat' tu, pasti ramai para lelaki akan menurunkan komen di posting berkenaan berbanding wanita yang dianggap tidak mempunyai rupa, hanya rakan terdekat akan menurunkan komen, itu pun jika ada DAN sebaliknya juga terjadi jika lelaki itu tidak memiliki paras rupa dan fizikal idaman wanita.

Apabila terkesan kerana sering dihina, dicaci, diejek dan ditertawakan, seorang pemilik instagram bernama Safiyaezzati telah membuktikan beliau mampu berubah dan mengubah persepsi masyarakat dimana akaun instagram tersebut menunjukkan perubahan yang sangat mendadak. Saksikan
Sebab aku dah lalui liku-liku kena ejek, dihina, dan diketawakan. Aku pilih untuk tutup mulut manusia dgn cara berubah!
Dan sekarang inilah saya...
Segalanya boleh berubah walaupun ada yang mengata kami tak akan ada masa depan .sekarang ,masa untuk buktikan kepada orang yang memandang rendah terhadap kami.
Apa yang pasti, mereka terutamanya lelaki yang mengejeknya dahulu pasti akan menyesal melihat gambar-gambarnya kini, dan yang pasti bila mula menjadi cantik sudah tentu followernya makin bertambah,, apapun yang juga pasti dan pasti dia kini sudah pun berpunya. :)
P/S: Baru kau tahu erti penyesalan..HAHAHA

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon