Tuesday, 1 December 2015

Doktor Kerajaan Cakap Cuma Luka Berjahit Tetapi Bila Scan Di Hospital Swasta Tahap Serius

Tags

DISEBALIK kemudahan yang disediakan oleh pihak kerajaan yang mana kita mendapat rawatan secara percuma namun sikap acuh tak acuh membuatkan kita merasa sangsi dan tidak percaya akan rawatan yang diberikan oleh hospital yang disediakan oleh kerajaan Malaysia. Kami kongsikan satu kisah yang melibatkan Hospital Kerajaan Vs Hospital Swasta. Kita boleh bezakan mana satu elok mana satu tak elok.

Sekitar Jumaat lalu seorang lelaki memuat naik beberapa keping foto kemalangan jalan raya yang melibatkan adiknya. Mangsa dibawa ke sebuah hospital namun doktor memaklumkan tiada kecederaan serius dan dibenarkan pulang selepas 1 malam.

Sangsi dengan penerangan daripada doktor tersebut, keluarga membawa mangsa ke hospital lain dan keputusannya sungguh mengejutkan.

Rasa tak sedap hati
Setelah dimaklumkan adiknya dibenarkan pulang tak sampai 24 jam selepas kemalangan, keluarga mengambil keputusan untuk menghantar ke KPJ.

Hasilnya terdapat beberapa kecederaan lain. Dimaklumkan ketika dibenarkan pulang, pesakit tidak mampu berjalan lagi.

Rupanya banyak lagi kecederaan.
KISAH PEMUDA TIDAK MENDAPAT RAWATAN YANG SEPATUTNYA
Hantar Hospital Temenggong Seri Maharaja Tun Ibrahim Kulai Warded 1 Malam..Doctor Kata Dah Boleh Discharged..Dah X-ray Apa Semua Tak Ada Apa2 Cuma Luka2 Berjahit Dan Mata Bengkak Serta Condition Patient Dalam Keadaan Stabil.. Family Rasa Tak Sedap Hati..Terus Hantar KPJ..After Scaned 1 Badan..Doctor cakap Dahi Cracks,Tulang Pipi Cracks,Ada Pendarahan Belakang Mata,Tulang Selangka Bahu Patah..Jahitan Di Kepala Kena Buat Semula..Sekarang Tunggu Doctor Pakar Plastic surgery Untuk Operation Membetulkan Tulang Muka..

Syabas Diucapkan Kepada Doctor Di Hospital Temenggong Seri Maharaja Tun Ibrahim Kulai Yang Bertugas Pada Hari Sabtu 28.11.2015 Kerana Telah Mengabaikan Tanggungjawab Anda Sebagai Seorang Doctor..
P/S : Sememangnya hospital kerajaan tidak memberikan perkhidmatan yang terbaik seperti hospital swasta.

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon