Tuesday, 22 December 2015

Cara Atasi Masalah Lebihan Kulit Dengan Mudah

MUNGKIN ramai diluar sana mempunyai lebih kulit atau dipanggil 'skin tag' terutama sekali pada bahagian leher. Ini boleh mengakibatkan kemurungan dan malu untuk keluar bersama kawan-kawan dan juga pasangan istimewa. Tunggu sekejap..

Kami kongsikan cara yang sangat mudah untuk hilangkan lebihan kulit anda dengan hanya menggunakkan Cuka epal atau apple cider vinegar (ACV) adalah salah satu bentuk penyediaan terbaik daripada buah epal.

Ia terhasil sejak zaman purba lagi dan digunakan dalam masakan serta perubatan.

Terdapat pelbagai jenama cuka epal di pasaran dan sebaik-baiknya pilihlah yang mengandungi ibu cuka. Kandungan asid asetik dan air dalam cuka dihasilkan melalui proses penjerukan atau fermentasi etanol oleh bakteria asid asetik.
Menurut pakar, Dr Doug Willen yang juga dikenali sebagai The Health Fixer, satu lagi cara atau proses yang boleh digunakan untuk menghapuskan skin tags (lebihan kulit) yang biasa ada di leher, celah ketiak, bawah mata adalah dengan bantuan cuka epal.

Medicine Net menjelaskan skin tags merupakan perkara yang biasa dan tidak merbahaya. Menghilangkan skin tags boleh berlaku dalam pelbagai bentuk, ada yang melibatkan teknik khusus yang dilakukan oleh ahli dermatologi.

Dalam video di bawah, Willen menjelaskan bagaimana menggunakan cuka epal membantu untuk menghilangkan skin tags. Anda hanya perlu meletakkan cuka epal di kawasan yang terlibat, lakukan rawatan berulang kali. Dari semasa ke semasa, anda boleh lihat skin tags mula hilang.

P/S : Harap ia membantu anda bagi yang mempunyai skin tag pada tubuh badannya.

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon