Monday, 2 November 2015

Kisah Menyayat Hati 'LUNA' Dibelit Ular Sawa

Tags

SATU kisah yang menyentuh hati apabila melihat binatang peliharaan kita bertarung nyawa menyelamatkan diri setelah dibelit oleh ular sawa besar dalam sebuah rumah. Lokasi kejadian kami belum pasti. Dibawah kami kongsikan nota yang padat kisah LUNA dibelit.

Petikan dari FB Norsuliza

"Pertama aku bersyukur padamu tuhan kau lindungi ma pa kimi dan ahli keluargaku yang lain. Apa yang terjadi ada hikmahnya kenapa luna hilang dua hari dan tetiba balik dan akhirnya luna yang bertarung nyawa. Semoga tuhan memberkati amin.. Sungguh berjasa kepada kami sekeluarga.. Perasaan sesiapa pun akan sedih bila binatang yang dibela mati depan mata.. Semoga ada kuat ye... kami sayang luna.. ada hikmah semua yang berlaku moga tuhan lindungi kami semua yang disayangi amin..

Dear pembaca, i just nak clear all the thing regarding my luna and ular sawa yang u dah viral kan.
1) it happened masa weall the family tengah tido dekat bawah ramai ramai , around 5 am, suddenly we all terjaga sebab bunyi kerusi jatuh, and that yg my mom nampak sebab dia just dua tapak je dengan ular tu, almost 2 years we all bela luna,bodoh kalau we just nak tengok dia mati,but kitorang x bole nak buat apa, dia dah pon mati masa we all sedar. but we still fight, org cakap kenapa tak amik pisau parang, are u think that we all simpan parang semua dekat ruang tamu? ular tu ada dekat dengan dapur. so how nak kami amik parang semua? we all kelua panggil jiran jiran. and JPAM datang and tangkap ular tu, and alhamdulillah we all dapat selamatkan jasad luna and tanam dia dengan cara yang paling tepat and penuh kasih sayang .

2) pasal tangkap gambar and all , kalau kucing uolls mati, even tak kena belit ular, u mesti amik gambar untuk remind the last memory with u right? and that same with us, kalau masatu luna belum mati, kitorg mesti fight, sebb luna like our family, but masatu kitorg xbole buat apa apa. selain tggu JPAM, and all the keyboard warrior, are u sure gambar tu mesti dari we all tuan rumah, kalau we all dapat dari jiran jiran macam mana?

3) please stop, my sister just nak share how our pet will fight for us that take care of us, we all semua masih binggung dari mana ular tu masuk and datang, pukul 5 pagi, and korang semua fikir are all this happened are request by us to be famous? mana humanity korang? 4) if apa apa yg salah lagi, we all sekeluarga mohon maaf, but please, we just still sad dengan kematian luna, please show some respect. thanks. moga Allah lindungi kita semua. Amin.
P/S : Semoga tabah menghadapi dugaan..

Show comments
Hide comments


EmoticonEmoticon